Тренинг център IMPACT - обучение, тийм билдинг, консултации, бизнес-тренинги , е-тренинги, таен клиент
     
   за нас
   тренинги
   консултации
   топ въпроси
   календар
   за контакти
   
 

ТОП ВЪПРОСИ

Добре дошли в страницата Топ въпроси на IMPACT център, където опитни консултанти и тренери ще отговарят на вашите въпроси.Идеята ни е да ви помогнем максимално да разгърнете потенциала си на работното място и да постигнете увереност, която да ви позволи да бъдете по-ефективни.

Ако имате конкретен въпрос или дилема, свързана с вашите взаимоотношения на работното място или с вашата личностна ефективност, click here
/Конфиденциалността на информацията за конкретни лица и организации е гарантирана./


Предлагаме ви топ селекцията на изпратените от вас въпроси :

Вече мразя моята нова работа.....

Бях на важна бизнес среща и се почувствах неуверена...

Как да впечатля така моя шеф, че той да реши, че съм ценен служител, който трябва да задържи на всяка цена...

Чувствам се демотивирана в моята работа.Как мога да променя това...

Моят шеф е много критичен.Как да се справя...

Вече мразя моята нова работа...

“Здравейте,

Смених работата си преди два месеца и вече си мисля, че направих грешка. Колко дълго трябва да остана, за да не изглежда това зле в моята трудова автобиография?


Поздрави,

Р.И.”


Скъпа Р.И. ,

Уверяваме те, че това може да се случи на всеки в определен момент от кариерата му, но преди да зачеркнеш новата си работа, седни с приятел и сподели какво е това, което те кара да се чувстваш дискомфортно. Дали това е работното време? Дали причината е в хората, с които работиш? Дали задълженията ти са твърде много? Когато разбереш какво точно не ти харесва в новата ти работа, помисли дали е възможно нещо да промениш и бъди активна.Потърси помощ от отдел „Човешки ресурси”- можеш да се включиш в някое обучение или да поискаш помощник.
Ако проблемът не може да бъде решен, въпреки усилията ти, няма нищо срамно да потърсиш друга работа. Ти дори можеш да използваш този опит, за да се „ продадеш „ по-добре при следващия работодател. Можеш да кажеш, че си напуснала предишната си работа, защото не си успяла да разгърнеш потенциала си или не си виждала възможности за развитие.

Желаем ти успех!

Нагоре

Бях на важна бизнес среща и се почувствах неуверена...

“Здравейте,

Бях на важна бизнес среща за пръв път и се почувствах неуверена, защото не знаех как точно да поздравя и да се държа с по- високопоставени от мен. Моля ви най-общо да ме ориентирате в бизнес етикета в подобни ситуации...

Поздрави,

С.М.”


Скъпа С.М. ,

Срещата с някой, който стои по-високо в служебната йерархия от теб може наистина да бъде доста неприятно преживяване. Няма човек, който да не го е изпитвал при първа среща. С малко повече информация и опит, скоро ще преодолееш дискомфорта и ще можеш да покажеш най-доброто от себе си.
Златно правило в подобни ситуации е, че ако не си сигурна как да поздравиш някого, трябва да изчакаш той да направи първата крачка. Просто се усмихни и следвай неговото поведение. Той може само да ти каже приятелски : „Здравей !” или само да кимне и/или да се ръкува с теб.
По принцип, когато се запознаваш на делова среща е прието да започнеш с ръкуване. Добре е да внимаваш за силата и начина, по който правиш това. Ако прекалено силно стиснеш ръката му, той може да си помисли, че си доста изплашена и нервна. Ако обаче предложиш съвсем леко ръкостискане, това би могло да означава, че си твърде неуверена. Избери си среден начин, който можеш предварително да упражниш с приятели. Не забравяй усмивката и зрителния контакт!
Въпреки че целувката при запознаване в деловите среди по-рядко се използва, има професионални сфери, в които това е прието. Не можеш предварително да знаеш дали целувките ще бъдат една или повече/ особено, ако се запознаваш с чужденец/, затова се подготви за една и следвай неговото поведение.
Ако все пак нещо се обърка, не се паникьосвай. Най-добре би било да се извиниш с усмивка и да се опиташ да поведеш разговор за събитието, което ви е събрало. Най-важното е да се държиш естествено и да запазиш позитивното си излъчване до края на срещата.

Желаем ти успех!

Нагоре


Как да впечатля така моя шеф, че той да реши, че съм ценен служител, който трябва да задържи на всяка цена...

“Здравейте,

След дълго лутане най-после намерих работата, която ми допада и в никакъв случай не искам да я изпускам. След като се ориентирах във взаимоотношенията на новото си работно място, разбрах, че най-дълго се задържат тези служители, които се харесват на шефа. Бихте ли ми помогнали така да го впечатля, че той да се убеди, че съм ценен служител, който трябва да задържи на всяка цена.

Поздрави,

М.И.”


Скъпа М.И. ,

Поздравяваме те за това, че си намерила работа, която напълно те удовлетворява. Нормално е да се замислиш как да се задържиш по-дълго на това работно място. Безспорно е, че доброто ти представяне пред шефа и пред колегите е в основата на твоя успех. Да изглеждаш и да бъдеш професионалист е най-важното в този случай. Добре би било на първо време да се запознаеш с всички детайли, свързани с фирмената култура – от начините на обличане и работното време до степента на конформизъм. Вгледай се в успелите ти колеги и разбери какво в тяхното представяне се цени най-много. Разбери кои са нещата, които ядосват твоя шеф и ги избягвай. Например, ако той е човек на реда, винаги оставяй работното си място подредено и т.н. Използвай всяка възможност по време на събрание или обучение да впечатлиш шефа си с оригииален коментар или свежа идея. Бъди полезна, последователна и отговорна и ти ще бъдеш толкова безценна, че твоят шеф няма да иска да се раздели с теб.

Желаем ти успех!

Нагоре


Чувствам се демотивирана в работата си...


“Здравейте,

Аз харесвах работата си , но сега се чувствам демотивирана.Имам нов шеф, а и колеги,които не харесвам бяха повишени...

Аз наистина не искам да напускам, на как да се справя с нежеланието си да ходя на работа?...

Поздрави,

Ц.С.”


Скъпа Ц.С.,

Може би е дошло време за равносметка.Опитай се да прецениш обективно предимствата и недостатъците на своята работа и перспективите за развитие.Ако решението ти е да останеш, тогава ще трябва да намериш начин да подобриш комуникацията си с колегите и с твоя шеф.
Като начало се постарай да откриеш позитивните страни във взаимоотношенията ти на работното място.След това помисли какво се е променило в мотивацията ти и кои са причините за това.Може би не се чувстваш оценена така, както би искала.Може би си очаквала повишение и след като не си го получила не виждаш смисъл да продължаваш да работиш в тази фирма.Бъди честна пред себе си и се опитай да обърнеш нещата в своя полза.Това може да стане като се включиш в обучение, което ще подобри уменията ти в нова област или се заемеш с допълнителни служебни ангажименти.
Избери подходящо време и сподели с твоя шеф твоите нужди и очаквания.Това ще подобри работните ви взаимоотношения и мотивацията ти.

Желаем ти успех!

Нагоре


Моят шеф е много критичен ...

“ Здравейте,

Моят шеф е много критичен към работата ми.Това ме обижда, особенно когато не ми е дал коректни предварителни инструкции...
Как да се справя това?...

Поздрави,

М.И.”


Скъпа М.И.,

Управленският стил на твоя шеф явно те демотивира.Време е да се опиташ да поемеш контрол над ситуацията.Избери подходящо време и сподели с него конкретните си нужди- от повече напътствия или от автономия.Така и двамата ще научите повече за взаимните си очаквания , за приоритетите и за мотивациите си.Опитай се да разбереш какви са неговите критерии за успешно изпълнена работа и сподели как ще подготвиш следващата задача, която ти е поставил.
Може би накрая ще погледнеш на нещата от забавната им страна и ще се научиш да не приемаш лично критиките му.Дори и да не си направила нещо според очакванията му, това не означава, че не се справяш генерално със задачите си.

Желаем ти успех!

Нагоре


 
 

Нови специализирани тренинги

Обучение за обучители на хотелски персонал

Продуктът „Обслужване „ в хотелската практика- стандарти и процедури за работа

Продуктът „Обслужване” в търговската практика

Подобряване на комуникативната компетентност на родителите / за родители на тийнейджъри/

Дистанционни тренинги

 
   
 

Impact - всички права запазени © impact-training.eu
За контакти: office@impact-training.eu | Връзки| Уеб дизайн: www.redutta.com